Çelik Raf Montesi Nasıl Yapılır?

Çelik raf, kullanım olarak son derece pratik depolama aracıdır. Kalıp metal veya çelik bölmelerin sağlam bir şekilde monte edilmesiyle oluşur.

Özellikle kargo deposu, endüstriyel alet deposu gibi pek çok birbirinden farklı alanda kullanımı görülü. Temiz kalma ve direnme kabiliyeti nedeniyle genellikle restoran ve perakende mağaza uygulamalarında kullanıldığı da gözlenir. Perakendeciler tarafından, endüstriyel uygulamalarda da kullanılır. Çelik raflar, yangının önlenmesi riskinin yüksek olduğu alanlarda mükemmel efektif sonuçlar verir.

Yapısı, çelik bir plakanın etrafına o plakayı taşıyabilecek şekilde yerleştirilmiş monte yerlerinden oluşur. Bu çelik bölüm son derece güçlüdür.

Bu raf modeli istenirse sabit duracak şekilde istenirse demonte edilerek taşınabilecek şekilde üretilebilir. Kullanacak deponun isteğine göre bu üretim belirlenir. Standart modeller, rafın yerleştirildiği yerde sabit durması ve yer değiştirmemesi için yapılır. Bu model amiyane tabirle rafın olduğu yere çakılması hedefiyle yerleştirilir. Bu modeller genellikle kütüphanelerde, tonlarca ağırlıkta endüstriyel üretim yapan firmaların depolarında ve arşivlerde kullanılır.

Rafların boyutları üzerlerinde taşıyacakları ürünün istediği ağırlığa ve uzunluğa bağlıdır.

Çelik rafların kullanılabilmesi için aynı özelliklere sahip profil kaide(ayak) bölümlerinin olması gerekir. Bu kaide bölümüne cıvata ve somun yardımıyla ayaklar sabitlenir ve üzerlerine plakalar yerleştirilerek monte işlemi gerçekleşir. Monte işlemini tek başına yapmak riskli ve tehlikelidir. Bu plakalar ve ayaklar son derece ağır olabilir. Bu ağırlığı düzgün bir şekilde monte edemezseniz hem maddi hem can kaybı gerçekleşme ihtimali vardır. Bu yüzden demonte gelen ürünlerin monte işlemlerini gerçekleştirirken bir uzmandan yardım almanız gerekir.

Çelikten raf üretimini gerçekleştiren firmaların neredeyse hepsi monte işlemini raf satın alınma işleminin içerisinde hediye olarak verirler. Hem iş sağlığı açısından hem riskleri minimuma indirmek açısından monte işlemini tek başınıza yapmamanız iyi olacaktır. Raflara ürünler yerleştirmeden önce kesinlikle bir süre üzerine malzeme yerleştirip rafın vereceği tepkiler ölçülmelidir. Bu sayede, ileride çıkabilecek sorunların önüne geçilmiş olur.

Çelik raf, tel, tahta veya diğer malzemelerden üretilen raflardan çok daha güçlüdür. Bu yüzden, yüksek ağırlığa sahip ürünleri rahatça depolama imkanı sağlar.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Şimdi Ara