Çelik Raf Kullanım Alanları

Çelik raf kullanım alanları, çok geniş olmakla beraber, kullanım alanlarına göre değişen bir niteliğe sahiptir. Fakat en geniş kullanım alanlarından birisi depolardır. Bir diğer raf hammaddesi ahşaptır. Ahşap, çelik kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olmamasıyla bilinir. Bu yüzden özellikle depo gibi uzun ömürlü kullanım gerektiren mekanlarda, çelik raf tercih edildiğini görürüz. Çelik raf, yapıldığı madde olan çelikten kaynaklanan bazı niteliklerle uzun ömürlü olmaktadır. Niteliklerinden birisi, korozyona karşı dayanıklı yapısıdır. Ayrıca rutubetli ortamlarda, ahşap gibi nemden etkilenmez. Bunların haricinde, çelik raf kullanımı çok geniş alanlara yayılmış durumdadır. Kullanım alanlarını depolarla sınırlandırmak yanlış olacaktır.

Kullanım alanlarında, çelik raf tercihleri değişim göstermek zorundadır. Kullanılacak mekanın niteliği, boyutu ve amacı bu değişimi yaratır. Bu değişime göre çelik raf tercihleri, mekanın daha efektif kullanılmasını sağlar.

Bir diğer başka husus ise, çelik rafların montaj ve demontaj yapılabilmesidir. Montaj ya da demontajı kolaylaştıran özelliği birbirine cıvata ve somunlarla kenetleniyor oluşudur. Bu özelliği çelik raflara, muhteşem bir sağlamlık kazandırır. Ayrıca profiller arası boşluğu en aşağı düzeye indirerek sıkı bir kenetlenme yaratır. Bu kenetlenme, rafların sallanması gibi birtakım problemleri çözüme kavuşturur. Ayrıca somun ve cıvatalar, bir anahtarla kolayca sökülebilir. Bu sayede basit bir montaj ve demontaja sahip olur.

Çelik Raf Kullanım Avantajları

Çelik raf kullanım avantajları açısından çok zengindir. Bunlardan ilki temizlik hususudur. Çelik raflar tozu içine geçirmeme özelliğiyle herhangi bir bez yardımıyla kolaylıkla temizlenebilir. Bu husus ahşap gibi raf türlerinde çok mümkün değildir. Çünkü çelik gibi pürüzsüz bir yüzeye sahip değillerdir. Çelik raf, pürüzsüz yüzeyi sayesinde tozu üstünde tutar ve temizliğe yardımcı olur.

Çelik rafların bir diğer avantajıysa, kimyasal maddelere karşı dayanıklı olmasıdır. Hem temizlik esnasında hem de farklı alanlarda kimyasal maddelerle temasta, herhangi bir yıpranmaya izin vermez.

Sıcak ya da soğuk fark etmeden her türlü hava koşuluna sahip mekanlarda kullanılabilmesi de önemli bir özelliğidir.

En önemli özelliğiyse her nevi yük türüne uygun modellere sahip olmasıdır. Bu sayede istediğiniz ebat ya da ağırlıkta ürünü kolaylıkla taşıyabilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Şimdi Ara