Çelik Raf Sistemleri

Çelik raf sistemleri, çeşitli ürünler ya da belgelerin depolanması amacıyla kullanılacak alanlarda, raf düzenini sağlamak amacıyla üretilen raflardır. Bunlar genellikle paslanmaz yapısı nedeniyle çelikten üretilir. Montaj ve demontaj edilebilirlik kazandırmak adına rafları oluşturan çelik profiller, birbirine cıvata ve somunlarla sabitlenir. Bu sabitleme beraberinde, statik olarak daha dengeli bir sistem de getirir. Birbirine daha sıkı kenetlenen profiller, herhangi bir sallanmaya maruz kalmaz. Bu yüzden, raf üstündeki ürünlerin kırılıp dökülmesi pek mümkün değildir.

Çelik raflar zaman ve mekandan tasarrufun en kolay yollarından biridir. Çünkü çelik raflar, diğer raf türlerine göre, bir hayli ekonomik ve küçüktür. Depolama yapacağınız alanlarda duvarlara, yere veya tavana sabitlenerek kullanılması, depolama alanının şeklini almasında yardımcı olur. Böylece metrekare olarak depolamada, mekan tasarrufu sağlanır. Aynı zamanda, bu raflarda ürün düzeni yapma daha basit ve pratiktir. Raflara ürün yerleştirirken veya raflardan ürün alırken, zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Çelik rafların profillerinde bulunan kademelerle raf yüksekliğini veya kat yüksekliğini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bu özellik, kullandığınız ürünlere göre farklı raflar elde etmenize yardımcı olur. Yeni bir rafa ihtiyaç duymadan, rafı kolayca sökerek ürüne uygun hale getirmek bu sistemlerle mümkündür. Ayrıca güçlü ve paslanmaz yapısıyla da üstünde bulunan ürünlerin korunmasında bir hayli önemlidir.

Çelik Raf Ölçüleri

Çelik raf ölçüleri, rafları kullandığınız mekanın boyutlarına göre değişiklik gösterir. Bunun yanı sıra depolayacağınız ürünün boyutları da bu ölçüleri değiştirmektedir. Genel olarak mekana göre bir sistem oluşturulsa da. Ürünlerin büyüklüğüne göre raf aralıklarını ayarlamak mümkündür. Bu özellik çelik rafı çok pratik ve ergonomik bir kullanıma sahip kılar.

Bu ölçülere göre çelik raf fiyatlarında bazı değişiklikler olabilir. Bu değişiklikler raf kalınlığı, boyutu ve ağırlığı gibi etkenlerle oluşur. Bunlar haricinde, çelik raf üreten firmalar, müşterilerin talepleri üzerine belirli ölçülerde çelik raf üretimi yapmaktadır. Bu da çelik raf kullanacağınız mekan ile çelik rafın birebir uygun olmasını doğurur. Bu uygunlukta mekanda metrekare olarak tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca mekanı daha efektif de kullanmış olursunuz.

Çelik raf sistemleri ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi almak için şimdi bize ulaşın!

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Şimdi Ara