Çelik Raf Renkleri

Çelik raf renkleri, üretiminde bir standart vardır. Bu standart renk, genellikle gri olmaktadır. Fakat, müşterilerin taleplerine göre farklı renk seçeneklerinde de üretimler söz konusudur. Fakat bu üretimleri yaparken elbette ki çelik profilleri boyamak gerekir. Bu sürecin zorluğu ve kullanılacak malzeme fazlalığı nedeniyle maliyetlerde de bir artış yaşanmaktadır. Bunu göze alarak bir renk tercihi yapmak sizin adınıza, daha faydalı olur.

Çelik raf ve profiller renklendirme işlemine tabii tutulmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlardan ilki, yağ almadır. Yağ alma, demir, çelik ve alüminyum gibi her nevi metali boyamadan önce temizlenmesine denir. Belirli maddeler yardımıyla, yüzeyindeki yabancı maddeler temizlenir.

Diğer bir husus pasivasyon yapılmasıdır. Pasivasyon, metal yüzeylerin paslanmasının önüne geçmek için farklı yöntemler uygulanır. Örneğin, nitrik asitle ilgili malzemenin yıkanmasıdır.

Bu iki hususa dikkat etmeden yapılacak herhangi bir boyama işlemi çelik raf ve profillere ciddi zararlar verir. Bu tür boyamaların sonucunda, çelik raf ve profiller paslanır ve çürür. Zaman geçtikçe kullanımı artık mümkün olmayan hurda yığınlarına dönüşmesi muhtemeldir.

Çelik Raf Türleri

Çelik raf türleri birçok noktada değişiklik gösterebilir. Bu değişiklik genellikle hangi üründe ve nerede kullanacağıdır. Bu konuda hangi türün sizin işinize yaracağı hususunda bu dediklerimize bakarak karar vermek daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede en doğru tercihi yaparak bir düzen yaratabilirsiniz.

  • Cıvatalı Çelik Raf: Bu raflar cıvata sayesinde montajlandığı için kaldırabileceği ağırlık raflara göre belirlenir. Raf ne kadar kalın olursa, sistem o kadar fazla yük kaldırabilir. Piyasada bulunan çelik raflar ortalama 60 ila 100 kilogram arasında bir ağırlığı taşıyabilmektedir.
  • Hafif Rack Çelik Raf: Bu raflar birbirine yapboz gibi geçme sistemiyle sabitlenir. Bu raf türü ortalama olarak 300 kilogram ağırlığa kadar yük taşıyabilir. Bu yüzden genellikle hafif ürünlerin depolanacağı alanlar için tavsiye edilir.
  • Ağır Rack Çelik Raf: Bu raflar da hafif rack çelik raflar gibi birebirine geçerek sabitlenir. Fakat bunların bir özelliği ağır ve yoğun ağırlıklara karşı dayanıklı olmasıdır. Ortalama 1 ton ile 2 ton arasında bir yükü taşıyabilir.

Çelik raf renkleri ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi almak için bize şimdi ulaşarak fiyat teklifi alın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Şimdi Ara