Çelik Raf Nedir?

Çelik raf nedir sorusunun cevabı, depolama gerektiren her nevi alanda kullanıma uygun, yük kaldırabilen sistemlere denir, olacaktır. Bunun haricinde çelik raf, türlerinden renklerine, renklerinden fiyatlarına, fiyatlarından boyutlarına göre değişiklik gösteren bir sistemdir.

Kullanılmasındaki amaç, ahşap gibi diğer raflara göre daha dayanıklı olmasıdır. Belirli türdeki çelik raflar, kullanım ömrünü bir kenara bırakırsak 2 tona kadar yük taşıyabilir. Bu da genellikle, endüstriyel alanlarda paletli ürün depolamada işe yarar.

Bir diğer kullanımında çok tercih edilmesinin sebebi ise temizliktir. Özellikle arşiv gibi bilgi ve belgelerin depoladığı alanlarda temizlik çok önemlidir. Kağıtları yıpratmamak adına, onları, küf, nem ve bilumum haşereden korumak elzem bir noktadır. Bu yüzden, bu alanlarda, temizliği diğer raf ürünlerine göre daha kolay olan ve nem tutmayan çelik raflar tercih edilir.

Aslında çelik raflar arasında en çok tercih edilen raflardan birisi de tel çelik raflardır. Bu rafların arası açık olduğundan hava sirkülasyonuna izin verir. Özellikle havalandırma gerektiren depolama alanlarında, kullanıldığı sıklıkla görülür.

Bütün bunların dışında en çok tercih edilen çelik raf türü palet çelik raflardır. Bunlar endüstriyel alanlarda çok ağır yükleri taşımak için üretilir. Genellikle profilleri ve tablaları kalındır. Bu kalınlıkla birlikte 2 ila 3 ton arasında yükü taşıyabilirler.

Arşiv Çelik Raf Sitemleri

Arşiv çelik raf sistemleri tercihi çok doğru bir tercih olacaktır. Arşivlerde raf dayanıklılığı bir hayli önemlidir. Ağırlık bazında bakıldığında çok ağır yükler taşıması beklenmez. Fakat dayanıklı ve uzun ömürlü olması, arşivlerdeki bilgi ve belgenin ömrünü uzatacağı için çok önemli bir noktadadır. Bunun için bu alanlarda çelik raflar tercih edilmelidir.

Çelik raflar içine toz almamasıyla da bilgi ve belgeleri korur. Ayrıca tozlansa bile temizliği çok kolaydır. Bu yüzden de tercih edilir.

Bir diğer husus ise sallanmaz oluşudur. Genellikle arşivlerde kullanılan çelik raf sistemleri, cıvatalı modellerdendir. Bu yüzden sallanma yapmaz. Bu da arşiv düzeninin herhangi bir kaza ya da sallanma sonucunda bozulmamasını, belge ve bilgilerin kaybolmamasını sağlar. Özellikle de deprem bölgelerinde bu ürünü kullanmak gerekir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Şimdi Ara