Çelik Raf Fiyatları

Çelik raf fiyatları kesinlik gösteren bir husus değildir. Bu yüzden müşterilere kesin bir fiyatlandırma yapmak mümkün olmayacaktır. Bu hususun birkaç temel sebebi vardır. Bunlardan ilki, çelik rafların boyutlarının değişiyor oluşudur. Kullanım alanlarının ebatlarına göre profil boyutları, ağırlıkları ve kalınlıkları değişmektedir. Bu yüzden hiçbir zaman kesin bir fiyat verilemez. Kullanılacak mekana göre ölçüler belirlendikten sonra, kesin fiyatlandırma yapmak doğru olacaktır.

Maliyet için bir diğer etken ise, raflarda kullanılacak ürünlerin niteliğidir. Bu ürünlerin ağırlıkları ya da korunmaları açısından, çelik raf fiyatları değişiklik gösterir. Örneğin, ağır ürünlerin depolanacağı bir kullanım alanına sahipseniz, çelik raf seçimi yaparken daha kalın profiller tercih etmelisiniz. Profillerin kaldırabileceği ağırlık aralığı, fiyatını etkilemektedir.

Çelik raf üretimi esnasında, firmalar istekleriniz doğrultusunda özel üretimler yapabildiği gibi, hazır çelik raf modelleri de mevcuttur. Uzunluğunu, genişliğini ve kalınlığını siz belirleyebildiğiniz gibi firmanın ekibi tarafından bir ön plan yapılıp, fiyat belirlemesi de yapılabilir. Bu husustaki temel nokta, rafın hangi alanda ve hangi amaçla kullanılacağı olacaktır.

Çelik Raf Sistemleri

Çelik raf sistemleri, depolar gibi depolama alanlarının yanı sıra, kütüphane, arşiv, market ve kiler gibi çok geniş bir skalada kullanım alanına sahiptir. Bunlardan en sıklıkla kullanıldığı yer arşivlerdir. Arşivlerde ahşap raf kullanımı büyük sorunlar doğurabilir. Bu sorunları çelik raf kullanarak egale etmek mümkündür.

Çelik raflarla, özellikle arşivler gibi belge ve bilginin depolanması hususunda dikkat gerektiren yerlerde yüksek koruma sağlarlar. Tahta kurusu gibi kağıt malzemelere zarar veren haşerelerin nemli ortamlarda türediği bilinmektedir. Ahşap nemi tutma noktasında, bu gibi haşerelerin arşivlere zarar vermesine neden olur. Çelik raf herhangi bir nem tutma özelliğine sahip olmadığı için koruma sağlar.

Bir diğer husus ise nemden kaynaklanan küftür. Bilgi ve belgelerin depolanmasında, kağıda zarar veren bir önemli nokta küfün önüne yine çelik raf kullanarak geçmek mümkün olacaktır.

Ayrıca arşiv temizliği açısından ahşap gibi toz tutma özelliği bulunmayan çelik raflar, kolay temizlenebilir yapıya sahiptir. Bu da bilgi ve belgelerin korunmasında önemli bir diğer noktadır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Şimdi Ara